Morgen! Morgen! Morgen!

28 Aug 2019
M-am trezit la 6, m-am imbracat cu echipament sportiv, determinata ca incepand de azi sa imi fac un obicei sa alerg sau sa pedalez in fiecare dimineata.
Primul semn a fost ca nu mi-am gasit adidasii. Nu am renuntat si am decis sa merg incaltata cu pantofii speciali de apa. Da, da, nu radeti! Atat de determinata sunt!
Al doilea semn a fost ca bicicleta mea avea saua intorsa si nu am reusit sub nicio forma sa o indrept. Nu am renuntat si am luat-o pe a LUI. E putin mai mare, mai robusta dar ma descurc.
M-am interesat de aseara pe unde sa merg, mi-am propus un sens giratoriu pana la care sa ajung si apoi sa ma intorc.
In primele 5 minute m-am intalnit cu 2 persoane care mi-au zambit, le-am zambit si eu larg. Morgen! Morgen!
In urmatoarele 5 minute m-am intalnit cu alte 5 persoane. Morgen! Morgen!
Am ajuns la sensul giratoriu. Am intrat in el, m-am asigurat, am ridicat mana in ideea de semnalizare cand am iesit din el, am fost foarte atenta, fiind prima oara cand sunt in ipostaza de biciclist aici in Austria si fara prea mare experienta de biciclist in Romania. Si am iesit din el. Si m-am bucurat in continuare de peisaj. De case, de curti. Alti multi de Morgen! Morgen! Multi! Am vazut si o gradinita, am oprit, am analizat locul de joaca din curte si atat cat se vedea pe geam in salile de clasa. Am vazut mult lemn natur. Ceea ce e bine, foarte asemanator cu sistemul nostru obisnuit, cel Montessori.
Iar Morgen! Morgen! Si am obosit. La un moment dat o padure. Uau, cum de nu am vazut-o cand am venit? Apoi un grup de muncitori care reparau drumul. Morgen! Morgen!
Am obosit cam mult si dealul asta e atat de mare! Intru intr-un sat si de niciunde imi incolteste o idee in cap. Oare…am mai fost pe aici? Asta e drumul? Sau am gresit? Mai merg putin, ma opresc, scot telefonul, deschid WAZE ( ca un bucurestean veritabil ce sunt) nu am semnal. Incerc Google Maps. Nici acolo nu merge fara semnal. Incerc sa ii scriu sotului, poate imi da un share location. Nu! Niciun pic de semnal! Incerc sa citesc pe panouri, niciunul dintre numele de localitati trecut acolo nu imi spunea nimic.
Sa intreb pe cineva? Apare o doamna, un pic incruntata, se uita la mine, se incrunta si mai tare si fara niciun Morgen! intra in masina. Hmmm….
Reusesc intr-un final sa imi sun unul dintre oamenii dragi, ii exlic ce vad si ce scrie si ma indruma omul sa ajung spre casa.
Conduc de 10 ani, sau mai bine in Bucuresti. Ce credeti ca am gresit? Credeti ca am ratat vreo stanga sau vreo dreapta? Credeti gresit! In sensul giratoriu, ca sa ma intorc de unde am venit ar fi trebuit sa ies pe aceeasi iesire pe care am intrat. Eu nu am facut asta. M-am furat peisajul. Am facut vreo 6 km suplimentari dus si vreo 6 intors. Pe drum de munte, cu multe vai si dealuri. In loc de 30 de minute cat imi propusesem pentru prima zi, am pedalat ora si jumatate.
Maine deschid ochii mai bine, dar de renuntat nu renunt!
Fiti buni unii cu ceilalti!
p.s. Morgen! = Neata!