Mi-a urat o doamna acum cateva zile

Mi-a urat o doamna acum cateva zile, intr-un comentariu la o postare sa fim sanatosi si mi-a urat ca aceasta situatie (carantina) sa scoata tot ce e mai bun din noi.
Mi-a placut atat de mult aceasta urare! A ramas cu mine zile bune de atunci.
In aceste vremuri pline de incertitudine si  de nesiguranta noi trebuie sa scoatem tot ce e mai bun din noi.
Sotul meu lucreaza cu cifre. Ii plac, le intelege, lui cifrele ii vorbesc si el prin cifre transmite. Eu ascult interviuri cu sociologi si el in fiecare dupa amiaza vine la mine si imi spune: vrei sa stii? Chiar vrei sa stii? Se refera la centralizarea rapoartelor trimise de toate tarile privind numarul de cazuri noi de COVID19, si numarul de decese. Pe baza lor el face rapoarte si grafice si statistici si urmareste curbe ascendente care trebuie sa atinga un apogeu si apoi sa coboare…asa imi spune el. Si el, si eu trebuie sa scoatem tot ce e mai bun din noi in perioada asta.
Cum fac eu sa scot ce e mai bun din mine in perioada asta? Cum fac eu sa fiu cea mai buna varianta a mea?
Ma joc cat de mult pot cu piticii mei. Incercam sa facem activitati de care pana acum, de cand suntem in Austria nu am avut timp. Dansam mult!
Citesc mai mult.
Gatesc mai diversificat si las bucataria in fiecare seara curata! Plus ca sunt foarte atenta la cantitati, incerc sa gatesc atat cat cred ca mancam astfel incat sa evit risipa.
Cos de placere!
Fac sport! Azi am avut o migrena si nu am iesit sa alerg dimineata. Am dormit pana la 9. Durerea nu m-a lasat toata ziua si dupa amiaza am spus: ok, daca eram intr-o situatie normala si aveam o migrena mergeam la munca? Da, mergeam! Asa ca m-am echipat si am iesit la alergat. Si a fost minunat! Seara am reusit sa fac si o sesiune de pilates.
Vorbesc cu prietenele mele in fiecare zi. Vorbesc cu familia in fiecare zi. Incerc sa le transmit tuturor o stare de bine, incerc sa le insuflu optimism dar incerc si sa ii determin sa isi ia masuri necesare pentru a ramane sanatosi cat mai mult timp. Incerc si sa le transmit sa fie cat mai economi din toate punctele de vedere si sa isi salveze cat mai multe resurse.
Am ales sa fiu mult mai selectiva in ceea ce priveste stirile pe care le citesc si oamenii pe care ii ascult.
Verific din surse sigure si oficiale informatiile importante.
Astea sunt eforturile mele constiente pentru a scoate tot ce e mai bun din mine in perioada asta.
Dar, am undeva, tot timpul cu mine un mic beculet rosu care e aprins, cateodata il si aud. Pericol! Pericol!
Carantina in care ne aflam acum cred ca e menita sa le dea un pic de timp autoritatilor. Carantina cred ca ne ajuta sa nu ne imbolnavim toti in acelasi timp.  Pentru ca eu cred ca ne vom imbolnavi oricum toti!
Important e sa nu fim toti bolnavi in acelasi timp.
Dar, stau eu acum si va intreb pe voi: pe masura ce ne vom imbolnavi mai multi, si mai multi, pe masura ce vor trece zilele de carantina si saptamanile, poate chiar lunile….vom mai putea sa pastram la suprafata tot ce e mai bun din noi?
Sau , oare, atunci, va iesi tot ce e mai rau din noi?
Fiti buni unii cu ceilalti!
26 martie 2020