Colindători

 Fa Rai din ce ai!

Urmeaza al doilea Craciun in Austria. Anul trecut am avut brad si cozonac dar nu am avut colindatori si noi nu am colindat pe nimeni.
Dar, anul acesta lucrurile vor sta alfel. Pentru ca nu vreau sa mai treaca niciun an fara colinde.
Pentru ca nu pot doar sa stau si sa suspin dupa ele dar sa nu fac nimic.
Anul acesta vom merge la colindat! Si, daca totul o sa fie bine, asa vom face in fiecare an de acum incolo!
Am adunat pe langa ai mei, Emma si Calin inca 3 copilasi si, in ziua de 24, adica in Ajunul Craciunului vom merge sa colindam. Am stabilit impreuna colindele, am cautat versuri si de cateva zile noi tot repetam si ne bucuram de cantat peste tot prin casa si masina si oriunde.
Avem pe lista pana acum 2 familii la care vom merge si inca doua de la care asteptam raspuns.
Dar, nu vreau sa mergem doar la oamenii pe care ii cunoastem. Vrem sa colindam, vrem sa uram si vrem sa bucuram cat mai multi romani care, poate nu au, asa cum nici noi nu am avut anul trecut, de cine sa fie colindati.
Distantele sunt mari si copilasii sunt destul de mici asa ca zona in care vom merge nu va fi foarte mare.
Dar, daca locuiti in zonele : Wieselburg, Ybbs, Amstetten si pe data de 24 sunteti acasa si vreti sa ne primiti (la poarta, nu in casa) sa va colindam, va rog sa imi dati un semn.
Eu, in functie de raspunsurile voastre incerc sa stabilesc un traseu si sa aproximez o ora la care sa ajungem la fiecare dintre voi, astfel incat sa nu incurcam planurile nimanui.
Fac asta pentru mine, pentru ca am amintiri extraodinar de frumoase cu mine copil la colindat.
Fac asta pentru copiii mei, pentru ca vreau ca ei sa aiba parte de unul dintre cele mai frumoase obiceiuri din Romania. Si pentru ca vreau sa inteleaga cat e de frumoasa experienta de a merge prin frig si de a canta si a ura cuiva de bine! Si ce frumos e sa iti deschizi traista si sa primesti nuci si portocale pentru ca ai cantat.
Fac asta pentru romanii de aici, care poate anul acesta nu au putut merge in Romania de sarbatori si, care, la fel ca noi anul trecut, nu au ce colindatori sa astepte.
Cu entuziasm astept un semn de la voi!
Fiti buni unii cu ceilalti, e gratis!
19 decembrie 2020
p.s. va atasez doua poze de la Colindat din 2018, acasa, in Romania. Calin si gasca lui