Ce facem după ce culcăm copiii

 Salutare, 

     Ce mai faceți? Cum vă petreceți duminica?

      Noi încheiem săptămâna cu muncă, la fel cum am inceput-o.  

       Unul dintre dezavantajele antreprenoriatului este că nu ai weekend, nu se termina programul de lucru nici măcar după apusul soarelui, ba aș putea spune că noi, de fapt multe rezolvam abia după ce adorm copiii. Soțul meu are un job full time, eu am unul part time, copiii stau la grădinița pana la 12 și împreuna ne organizăm să coordonăm business-ul Tantino. Pe lângă astea mai avem fiecare și alte mici proiecte prin care incercam să rotunjim veniturile familiei sau prin care incercam sa ne dezvoltam, de exemplu Scoala de Scris pe care eu am început-o, sau cursul de germana pe care el il incepe in curand. 

   Producția jucariilor din atelierul nostru este încă in România, doar datorită părinților mei. Ei și câțiva buni prieteni ne ajuta să coordonam tot ce înseamnă producție si distribuție in România. Pentru platformele online si livrările internaționale am reușit să ne organizam de aici din Austria si facem de aici livrările. Probabil anul acesta vom încerca să mutăm cu totul producția aici, încă analizăm care sunt implicațiile dpdv legal, administrativ, financiar. 

      Afacerea Tantino Toys este una pe care eu am început-o din drag si in care am crezut tare. Mi-am scris un proiect si am obținut ceva fonduri nerambursabile prin care am reușit să  utilez atelierul. Doar ca dorința mea de reusita nu a compensat lipsa de experienta in business și mult timp afacerea s-a luptat să rămână la suprafață.

     Azi, Tantino reușește să se susțină singură, dpdv financiar, însă este departe de ceea ce ar trebui sa fie astfel încât sa fie considerată o afacere din care noi să ne susținem. 

     Toate elementele care sunt cusute pe jucariile Tantino, sunt tăiate de noi aici, in Austria cu ajutorul unui laser. Logistica e greoaie pentru ca furnizorii noștri de materie prima sunt in Romania. Noi comandam de acolo materiale, le primim aici, le tăiem si apoi le trimitem in Romania pentru a fi cusute si transformate in jucarii. 

    Nu spun că e ușor să ne mobilizam și noaptea după ce culcam copiii sa lucram. Tăiem, pregătim colete, emitem facturi,  lansam comenzi catre furnizori, facem plăti, scriem texte pentru promovare, postam anunțuri și multe altele. Dar o facem pentru ca avem încredere in produsele noastre și pentru că știm că trebuie să punem cărămidă cu cărămidă să construim ceva durabil. 

   Am vrut să împărtășesc cu voi câteva din dedesubturile vieții de antreprenor. 

  Aici sunt jucăriile noastre    tantinotoys.etsy.com

  Să fim buni unii cu ceilalti, e gratis! 

14 februarie 2021