Într-o duminică obișnuită, cu clătite, viața prietenei mele s-a schimbat
19 Nov 19
Later edit : in mai putin de 24 de ore s-au adunat, deja, peste 10000 eur. Umanitatea nu s-a pierdut. Va dati seama cat de puternici suntem cand ne unim?
Parintii lui Agnes va sunt foarte recunoscatori.
Stiti cum va indemn eu mereu la finalul fiecarei postări sa fim buni unii cu ceilalți? Acum e momentul sa fiti voi buni cu mine.
Imaginati-va, va rog, urmatorul scenariu:
O zi de duminica la fel ca oricare alta, clatite si veselie si 2 copii frumosi si sanatosi. Nimic special. Aceeasi duminica, dar seara, cateva ore mai târziu nimic nu mai e la fel. Fetita frumoasa si sanatoasa de doar 1 an si 2 saptamani este in spital, conectata la multe aparate si luptand pentru viata ei. Si un diagnostic crunt: cardiomiopatie dilatativa cu nevoie de transplant cardiac cat mai curand.
Din pacate nu a fost doar un scenariu, a fost o zi din viata Roxanei, prietenei mele din copilarie careia i s-a schimbat viata intr-o duminica cu clătite. :((
Acum, 2 saptamani mai tarziu, micuta Agnes este stabila dar, nu are nicio sansa in Romania. Are 2 sanse, una in Austria si una in Germania. Parintii ei au facut tot ce au putut omenește sa fie primiti la una dintre cele doua clinici insa, evident intervine factorul financiar.
Nu vi se pare si voua absolut nedrept ca viata copilului vostru sa depinda de bani??
Parintii au decis sa se mute in una din cele doua tari, sa muncească acolo, sa intre in sistemul de asigurări si micuta lor sa intre cat mai repede pe lista de transplant. Doar ca planul acesta este de durata si timpul se scurge in defavoarea micutei Agnes.
Au nevoie de bani sa o transporte pe micuta Agnes in conditii aeriene speciale si cu însoțitor cadru medical, au nevoie de bani sa inchirieze o casa unde sa stea, sa plateasca garantia. Au nevoie de bani sa traiasca si sa acopere cheltuielile medicale pana vor reusi sa muncească si sa fie asigurați dpdv medical. Suma nu e mare, au estimat undeva la 15000 eur.
Noi, in comunitatea asta suntem 2000 de oameni. Va cer, fiecăruia dintre voi 5 eur. Sau 20 de lei. 1 pachet de tigari sau o pizza. Nu este drept ca sănătatea unei copile, dreptul ei la viata sa fie limitate de bani.
Va las aici conturile Roxanei. Va rog mult sa faceti cat mai repede transferul, Agnes trebuie sa ajunga repede la o clinica de specialitate.
Va mulțumesc mult!
LEI:
Fronie Roxana Cristina
RO53 RNCB 0318 0508 9651 0001
RNCBROBU
EURO:
Fronie Roxana Cristina
RO68 RNCB 0590 0508 9651 0002
RNCBROBU
NOK:
Visoiu Emanuel Robert
6352 10 45657
REVOLUT