Binele de langa noi

Masti furate sau cumparate la pret normal si vandute la un pret de 10, 20 sau 100 de ori mai mare!
Carucioare pline ochi cu alcool sanitar sau cu dezinfectant ce urmeaza sa fie vandute la bucata pe piata neagra, la fel la suprapret.
Oameni iresponsabili si nepasatori care mint personalul medical depre calatoriile facute.
Omul (eu stiu doar de 1) care diagnosticat fiind cu Covid-19 in Spania s-a urcat in avion si s-a intors in tara si a expus voit si constient atatia oameni pericolului, poate pe unii i-a condamnat la o boala lunga, poate pe unii la moarte.
Oameni care au calatorit si care intorsi acasa nu respecta autoizolarea.
Oameni care considera ca ei sunt mai presus de acest virus si ca e doar o gripa peste care vor trece. 
Este parerea fiecaruia si eu o respect. Insa, regulile impuse in stare de forta majora nu se discuta, nu se dezbat si nu se negociaza. Ele sunt luate pentru bine majoritatii, nu pentru binele unui individ. Tu esti in forta si puternic si poti duce usor lupta cu acest virus, dar bunica ta poate nu e.
Oameni in varsta care ies si socializeaza in parc cu alti oameni in varsta cu motivatia ca au iesit sa isi dezmorteasca picioarele!
Articolele nefondate si false care induc panica doar de dragul de a genera audienta si bani.
Si lista sigur poate continua. Asta a reusit sa scoata rau din noi Coronavirus. Raul era acolo, nepasarea era acolo, doar ca acum noi le facem vedete. Distribuim fiecare articol negativ si fiecare poza care arata un bisnitar cu cosul de cumparaturi plin de pui sau de alcool sanitar. Nu spun ca ar trebui sa le ascundem sub pres. Nu spun ca ar trebui sa ne prefacem ca totul e roz. Sustin doar ca nu trebuie sa fie focusul nostru principal.
Sunt multe persoane publice din Romania si multe companii si organizatii care au decis sa doneze bani sau aparatura medicala sau echipamente medicale pentru a ajuta in lupta importriva Coronavirus.
Eu stiu despre acestia: Gigi Becali , Simona Halep,  Andra, Melania Medeleanu, Organizatia Daruieste Viata, Banca Transilvania, Aqua Carpatica , Avon, Profi, OMV.
Dr Adina Alberts care si-a pus clinica privata la dispozitie  in mod gratuit pentru tratarea bolnavilor.  
Sigur sunt mai multi.
Apoi, mai sunt cei mai putini cunoscuti :
Maratonsibiu.ro s-a mobilizat si a strans donatii de la cetateni in valoare de peste 200.000 lei.
Ateliere de croitorie din intreaga tara lucreaza fara a fi platite si doneaza masti catre personalul medical care are nevoie de ele.
Vlad Placinta din Botosani si-a propus sa stranga bani sa cumpere spitalului din Botosani aparatele necesara pentru depistarea Covid19 si pentru asta a demarat o campanie STOP Covid19.
Multi tineri, individual sau organizati in grupuri fac cumparaturi pentru batrani si le duc acasa alimentele astfel incat acestia sa stea in siguranta in casa.
Taximetristi care transporta gratuit de acasa catre spital si invers personalul medical.
Socului Kebap, un fast food din Bucuresti livreaza mancare gratuita catre personalul medical de la Matei Bals, 100 de portii zilnic.
Dana Rogoz le citeste copiilor povesti in direct.
Teatrul Tandarica si Opera comica pentru copii  dau acces copiilor (si un ragaz parintilor) la spectacole live pe pagina lor de facebook.
Teatrul Bulandra transmite pentru prima oara azi live o piese de teatru “Gigel” la ora 19.00 ora Romaniei.
Eu cred asa:
FIECARE FAPTA BUNA FACUTA SI NESPUSA E PE JUMATATE IROSITA. ( este un citat ce nu imi apartine).
De ce trebuie sa facem fapte bune in liniste si in anonimat? Mai bine le facem publice si le strigam in gura mare si in felul asta oferim exemple pozitive. Indiferent care este motivul pentru care altii vor urma exemplul celor care ajuta, rezultatul este important: toti sa ajutam!
Totul va fi bine! Stiu, avem nevoie sa auzim asta, avem nevoie sa spunem asta. Avem nevoie sa credem ca asa va fi. Dar, doar criticand autoritatile si politicienii si doar focusandu-ne pe ceea ce nu e bine …nu ne indreptam spre Happy End-ul pe care toti ni-l dorim.
Putem sa ne implicam activ, cei care avem posibilitatea. Sau putem sa ajutam mult doar daca stam acasa si respectam  regulile impuse de autoritati.
Hai sa ne gandim la aceasta perioada ca la un restart. Planeta in sfarsit respira.  Si noi avem decizii de luat. Alegeri de facut.
Alege sa vezi binele de langa tine!
Va rog sa imi scrieti aici sau in privat sau sa imi trimiteti link-uri cu persoane sau afaceri mici care ajuta .
Pe ele trebuie sa le facem vedete.
Daca stiti numele micilor croitorii care au decis sa lucreze masti si sa le doneze spitalelor, spuneti-mi numele lor. Dupa ce trece perioada grea, si ele vor fi nevoite sa supravietuiasca si le putem ajuta, putem trimite acolo clienti in semn de multumire ca au ajutat la a ii tine in siguranta pe medicii nostri.
Fiti buni unii cu ceilalti!
21 Martie 2020