Sustin afacerile mici

Cred ca v-am mai spus ca eu, in perioada asta sunt mai ingrijorata de criza economica decat de cea medicala.
Nu vreau sa minimizez efectele medicale ale virusului, ci pur si simplu sunt mai ingrijorata de numarul mare de persoane sustinute de stat, atat de cel austriac  cat si de cel romanesc. Persoane care nu mai produc ci doar consuma. Eu fiind una dintre aceste persoane. Cel putin aici, in Austria eu nu mai produc nimic.
Astept din partea statului sa ma intretina. Suna cinic si urat insa…nu simt nicio aplecare in a imi cauta un job in perioada asta, vreau sa stau in casa si sa ajut la stingerea acestei epidemii si vreau sa nu imi pun in pericol copiii. Plus ca, imi doresc sa ma intorc la acelasi job pe care l-am avut. Acolo am format relatii, am intrat intr-un ritm, imi era bine acolo.
In Romania inca produc, atelierul de jucarii inca produce, insa la o capacitate redusa pentru ca, in perioada asta oamenii (cei mai multi) sunt condusi de instinctul de supravietuire si aleg sa cumpere strictul necesar.
Si totusi,  cum sa facem ca dupa aceasta perioada sa nu fim nevoiti sa ne inchidem afacerile? Reducem cheltuielile, solicitam amanari la plati catre furnizori, facem reduceri mari catre consumatorul final si catre revanzatori, transferam totul sau cat mai mult in online si incercam sa nu urmarim profitul ci incercam sa ne focusam pe a avea incasari cu care sa ne platim datoriile. Eu asa am facut.
Vreau sa va prezint o lista cu mici antreprenori pe care eu ii cunosc personal, cu care am colaborat in diverse proiecte sau al caror client am fost. Pentru ca in ultimii 5 ani am fost mai mult decat orice altceva MAMA, afacerile pe care vi le prezint au legatura cu cei mici.
http://www.mami-citeste.ro/ – o mica afacere de familie, o librarie online unde gasesti carti dedicate copiilor, carti dedicate parintilor si carti dedicate cadrelor didactice. Libraria este coordonata de Anca, o mama de 2 fetite scolare.
https://lura.ro/ – un atelier care produce la comanda piese de mobilier pentru copii. Este o afacere mica, condusa de Raluca, o mama de 2 copii de varsta gradinitei.
https://www.miculcurios.ro/ – atelier de productie obiecte textile personalizate pentru bebelusi, copii si familie. Si aceasta afacere este una de familie unde sunt implicati toti cei 4 membri, 2 mai mari si 2 mai mici, coordonati de Geanina.
Cinderella’s Boutique – aici gasiti bentite si accesorii pentru fetite lucrate de Irina, o tanara mamica de 2 copii.
http://www.zitellu.ro/– este un atelier de hainute pentru copii in serie mica. Aici Madalina, mama de 2 copii coase cu drag rochite, pantalonasi, pijamale si diverse accesorii.
https://financialparenting.eu/– inseamna de fapt Anamaria, omul care tine cursuri de educatie financiara pentru parinti si pentru copii. Suna un pic pompos? Nu e. Eu am fost la 2 cursuri tinute de ea si la unul online. Ea tine cursuri si copiilor in gradinite.
Diana Tiron- consilier, coach si terapeut- in perioada asta a creat un program si sustine sesiuni gratuite de consigliere numite Ora de bine. Diana este hrana pentru suflet.
Olivia’s Magic Books – este locul  de unde iti poti face provizii cu carti din minunata lume Usborne. Veti vorbi cu Iuliana, mamica de Olivia.
https://www.ludotech.ro/– este magazinul online unde gasiti materiale , carti si jucarii educative. Elena este probabil cea mai mare sustinatoare a producatorilor romani. Ea conduce cea mai mare comunitate de mame care lucreaza de acasa din Romania. Elena, multumim pentru tot ce ai facut pentru noi!
https://elitaromaniei.ro/ – daca nu ii urmariti deja, este musai sa o faceti. Cand din toate directiile ne vin stiri negative si auzim doar despre cat de mult rau facem noi romanii, sau despre cat de multe greseli facem, Mihnea de la Elita Romaniei ne inunda de romani frumosi, romani care au depasit obstacole, romani care au reusit intr-un domeniu profesional, sau care exceleaza in acte de caritate, romani care ne fac sa fim mandri ca suntem romani.
http://ilocuinta.ro/ – stiu ca nu este chiar momentul pentru tranzactii imobiliare. Insa nu aveam cum sa inchid lista si sa nu mentionez cel mai devotat si profesionist agent imobiliar. Mirela iti intelege nevoile si cauta solutii pentru ele, ea este om inainte de orice si apoi vanzator.
https://jucariisenzoriale.ro/  by Tantino Toys – atelierul nostru de jucarii textile.
Fiecare dintre afacerile prezentate mai sus merita sustinuta. Nu v-am prezentat companii mari si nici oameni pe care sa ii ajutati sa isi cumpere o noua vila la mare. V-am prezentat oameni care muncesc in propriile afaceri si care vor sa isi intretina familiile. Romani de calitate.
Inainte de a alege sa cumparati o carte, un cadou, o jucarie, va rog, verificati lista de mai sus si sustineti producatorii locali.
Fiti buni unii cu ceilalti!
24 martie 2020