Provoc un educator sa trimita scrisori copiilor

    Scrisoarea primita de Emma a provocat printre voi, cei care ma cititi un nou val de : “Gata, si eu vreau sa plec din Romania! Vreau si eu asta pentru copiii mei!” Am primit in privat multe astfel de mesaje si imi pare rau ca nu resusesc sa raspund fiecaruia dintre voi, promit ca o voi face!

    Intentia mea nu e sa va determin sa plecati din Romania. Eu vreau doar sa va arat exemple pozitive, sa va dau exemple de lucuri bune care se intampla aici, mai ales cele marunte, care pot fi adaptate si in Romania de catre cei care ati ramas sa luptati. Cu ce drept vorbesc eu in calitate de om care a parasit Romania si a declarat public ca nu se mai intoarce? Inca am cetatenie romana, inca am familie, parinti,  bunici, copii ale prietenilor, nepoti, etc in Romania si asta e felul meu de a incerca sa le fac lor un bine.

    De ce nu primesc si copiii vostri o scrisoare de prezentare din partea viitoarei educatoare / invatatoare?

  • 1.          Cred ca nu s-au gandit educatorii/invatatorii la asta pentru ca nu sunt incurajati de sistem sa dezvolte o relatie cu viitorul copil de gradinita/elev.
  • 2.         Pentru ca nu au, probabil, materiale, consumabile puse la dispozitie de gradinita/scoala pentru a trimite scrisori copiilor.
  • 3.         Pentru ca nu au fonduri din partea institutiei pentru a acoperi cheltuielile cu posta si, oricum, sunt sigura ca fiecare educator/invatator dedicat meseriei cheltuie din buzunarul propriu pentru  diverse de-a lungul anului.

 

 

    Probabil mai sunt si alte motive la care eu nu m-am gandit. Astept sa imi spuneti voi daca mai stiti si altele.

    Pana atunci eu vreau sa lansez o provocare.

    Provoc un educator / invatator care din septembrie preia grupa mica la gradinita sau grupa 0 la scoala sa trimita cate o scrisoare catre fiecare copilas, o scrisoare in care copilului sa I se ureze success si eventual sa I se spuna cateva cuvinte despre noua etapa, calatorie din viata lui.

  • ·        Scrisoarea trebuie adresata copilului, deci tonul sa fie unul informal si scrisoarea colorata
  • ·        Trebuie sa contina fotografia educatorului / invatatorului, in format mic si formula de adresare pe care copilul va trebui sa o foloseasca (aici educatoarelor copii li se adreseaza folosind prenumele)
  • ·        In scrisoare trebuie sa se regaseasca o adresa (de preferat a institutiei) unde copiii sa poata raspunde, daca isi vor dori acest lucru.
  • ·        Gradintia sau scoala trebuie sa faca parte din sistemul public de invatamant, nu din cel privat.

 

 

Toata cheltuielile de livrare, toate consumabilele si costurile de printare vor fi suportate de mine pentru un pedagog care isi doreste sa faca asta.

 

Deci, daca si tu cunosti un astfel de pedagog dedicat meseriei si care crezi ca merita sa fie sustinut intr-o astfel de intitativa, te rog arata-I postarea mea, da-i un Tag. Daca nu cunosti pe nimeni, te rog, da un share poate altii cunosc!

Fiti buni unii cu ceilalti! 

21 iunie 2020