Ce primim in pachetele din Romania

Noi primim des pachet din Romania. In primul rand primim colete cu jucariile TantinoToys pentru ca ele se produc in Romania dar noi livram si de aici.  Si usor, usor pe langa jucarii am inceput sa cerem din Romania si alte lucruri care ne lipseau: ba un malai din ala de fierbe repede, repede, ba un sirop de tuse homeopat, ba un gem fara zahar pentru copii si usor, usor  au inceput sa se adune si acum o punem de un pachet din Romania si fara jucarii in el. 😊

Niciodata, absolut niciodata nu ne lipsesc din pachete 2 lucruri: cerealele Forza si cascavalul Sandvis de la Delaco.  Am incercat de aici toate tipurile de fulgi de porumb: cu zahar, fara zahar, bio, la punga, la cutie, din Muller , din Billa, din Spar, din Lidl, ieftini sau scumpi, nu mananca ai mei copii niciun alt fel de fulgi de porumb. Cereale le-am luat inclusiv Lion si Nesquiq, doar, doar sa am alternativa dimineata la micul dejun fara de care ai mei nu pot functiona. Nimic nu a mers. Sau…le accepta la un moment dat, insa greu si fara pofta.  Asa ca mereu, mereu primim pachete cu cereale Forza sau, nu pierdem nicio ocazie cand cineva vine din tara cu masina sa rugam sa ne cumpere de la 10 pungi in sus. 😊Cred ca recordul nostru a fost de 25 de pungi intr-un singur colet.

Apoi nu lipseste cascavalul pentru ca are gustul cel mai simplu, cel mai nealterat. Aici gasesti o sumedenie de tipuri de cascaval. Nu branza telemea, din aia gasim doar la conserva in saramura si doar 2 tipuri, sau branza feta, alte 2 feluri. In schimb cascaval gasesti cel putin 20-30 de sortimente. Insa, nu am reusit sa gasim niciunul pe placul nostru sau al copiilor. Asa ca cerem si cascaval din Romania.

Aaa, mi-am amintit ce mai mancam doar din Romania: miere! De cand avem copii mierea nu ne lipseste din casa niciodata, avem 2 surse de la care luam constant si, am preferat, cel putin deocamdata sa nu stricam ce functioneaza asa de bine , asa ca o comandam tot din tara.

In materie de medicamente eu cer din tara analgezice puternice. Aici, medicul de familie mi-a recomandat paracetamol pentru migrena. Cu siguranta ca mi-ar fi dat ceva mai puternic daca i-as fi cerut, insa, am mereu provizii din Romania. Copiilor le mai iau din tara siropuri de la Himalaya, Koflet in special si Nurofen.

Cam asta cerem noi constant din Romania. Sigur ca putem sa traim la fel de bine si fara ele. Am facut un efort sa cautam alternative doar la fulgii de porumb, dar sunt sigura ca si aici exista Koflet, sunt sigura ca si aici putem gasi surse bune de miere. Doar ca e mai comod asa, cel putin deocamdata.

 

Ce mai primim din tara in pachete: gem, dulceata, muraturi si zacusca facute de bunici. Tatal meu merge la piata si cumpara sunca afumata, o congeleaza si din cand in cand ne trimite si cate o bucata din aia. Am primit si carnati congelati facuti de ei. Am primitm si icre congelate, aici chiar nu am gasit. Am primit si vinete copate si congelate numai bune de facut salata din ele.  Am primit Eugenii si ciocolata Rom! Si ce credeti? M-am bucurat tare! Desi in Romania nu pot sa spun ca imi amintesc sa imi fi cumparat eu asa singura o Eugenia sau o ciocolata Rom, cand le-am vazut in pachet m-am bucurat si le-am savurat. 😊 Ce mai savuram din Romania? Seminte de floarea soarelui fara sare. 😊

Am mai primit din tara carti, in special pentru copii, in limba romana, comandate din librariile online din tara, livrate la bunici si apoi in pachet catre noi.

Copiii primesc mereu si cate o atentie mica: un set de creioane, cate o masinuta, eu primesc Rafaello si Gabi primeste Ferrero Rocher. Le gasim si aici dar cred ca e pe principiul: cum sa merg cu mana goala la copii?! 😊

Cam asta primim noi in pachet din Romania. Aici, in Austria am inteles ca sunt mai multe magazine cu specific romanesc, in orasele mai mari insa noi nu am reusit inca sa ajungem la niciunul.

Cam atat!

Pana data viitoare, fiti buni unii cu ceilalti!

11 August 2020