Prima perdea

 

Avem perdea in sufragerie. In sfarsit! E prima perdea pe care o montam de cand suntem in Austria. Si e frumoasa si imi place sa stau langa ea, si acum scriu in canapea, tot langa ea si imi place sa ma uit la ea. S-a schimbat camera, e mai calduroasa, e mai primitoare.

Si ce treaba are asta cu cele 8000 de cazuri noi de persoane confirmate cu Covid, doar azi?

Sau…mai rau, ce treaba are perdeaua mea cu ingrozitorul eveniment din Viena de acum cateva zile? Ce treaba are perdeaua mea cu atacul terrorist?

Hei, dar ce treaba are perdeaua mea cu vestile despre oamenii dragi din Romania despre care aflam ca sunt bolnavi de Covid? Sau despre cei care stau in carantina acasa si asteapta rezultatul testului.

Si ce treaba are perdeaua mea cu situatia grea a spitalelor din Romania , unde personalul medical este extenuat, unde sectii intregi se inchid pentru ca asistente si medici se imbolnavesc pe capete.

Poate are vreo legatura perdeaua mea cu finii nostri ca se muta in casa noua si noi nu ii putem ajuta desi ei au fost langa noi si au carat cutii si mobila si cand ne-am mutat de la 2 camere la 4. Si de la 4 camere la casa. Si de la casa ne-au ajutat sa incarcam si sa ne mutam din Romania. Ce treaba are perdeaua mea cu ei si cu mutarea lor?

Are vreo legatura perdeaua mea cea noua cu cel de-al doilea restaurant in care eu lucrez si care se inchide din cauza Corona?

 Stiu sigur ca nu are nicio legatura perdeaua mea cea noua cu ambulanta pe care sotul meu a vazut-o acum cateva zile la o casa la 1 minut distanta de noi. Medicii de pe salvare au coborat si, in spatele masinii se echipau cu costume…de cosmonauti. Se pregateau sa intre in casa vecina, probabil unde ii astepta un caz confirmat de Corona.

Perdeaua mea cea noua si frumoasa nu are nicio legatura cu nimic din tumultul din vietile noastre si din ale voastre.

Cand ma uit la perdeaua mea cea noua nu vad nici Covid, nici temeri, nici ingrijorari, nu vad incertitudini.

Cand ma uit la perdeaua mea cea noua vad liniste si echilibru si normalitate si obisnuinta si acasa.

Am nevoie sa vad in ceva lucrurile astea.

De ce nu intr-o perdea?

Fiecare dintre noi trebuie sa le gaseasca in ceva. Stiu ca cel mai important e sa ramanem sanatosi dpdv fizic, insa, mintea, sufletul si spiritul nostru vor ramane cu noi si dupa pandemie si trebuie sa ne asiguram ca le vom avea cat mai putini afectate.

 

Fiti buni unii cu ceilalti, e gratis!

07 noiembrie 2020