M-aș muta la Salzburg

 

Ieri am fost la Salzburg.  O călătorie un pic peste 2 ore doar dus.

Salzburg-ul este fermecător, a devenit de ieri partea mea preferată din Austria. Noi l-am mai vizitat, in urmă cu mulți ani, inainte să emigrăm, când nu aveam copii. Acum l-am văzut din altă perspectivă și ne-a plăcut tare mult. Atăt de mult incăt i-am spus soțului meu că vreau să ne mutăm acolo.

Nu, nu sunt bipolară. Știu că am spus că am spus că vreau să rămânem aici la țară, unde suntem acum, apoi am spus că vreau oraș, apoi iar m-am „decis” că vreau să rămânem aici și am inceput să căutăm să cumpărăm o casă. Și ieri voiam să ne mutăm la Salzburg.

Am găsit  un oraș atât de viu, un oraș care se dezmorțea după iarnă dar și după pandemie și lockdown. Am văzut atât de multe femei care, seduse de cele 16 grade afișate pe termometru au ieșit in rochii prea subțiri și in sacouri prea scurte. Le era frig, le vedeam și recunoșteam poziția incordată pe care și eu o aveam pentru că și eu la rândul meu aveam o geacă mult prea subțire.

Nu am făcut decât să umblăm pe străzi, pe străduțe, prin piețe, pe pod, pe lângă Salzach. Să ne uităm la oameni și la clădiri și la vitrine. Copiii au alergat aproape liberi. Nu ne-a fost teamă de mașini așa cum ne-a fost de biciclete. Nu cred că am mai văzut atât de mulți bicicliști niciodată. Și nu doar că erau și ca aveau peste tot piste și semafoare speciale și zone amenajate de parcare, dar se și comportau de parcă erau regii șoselelor. Și nu o spun cu un sens negativ. In București știu de la prietenii mei care se mai incumetau să meargă la serviciu cu bicicleta (vreo 3 prieteni in total) că era o adevărată aventură să facă asta, una nu prea plăcută. Pe când in Salzburg, mi se părea că mașinile circulă pe lângă biciclete, nu invers.

Știu că impresiile si senzațiile mele au fost dublate de faptul că nu am mai călătorit in ultimul an. Că am fost inchisi, izolați. Chiar dacă priveliștea de aici e una tare frumoasă, e mereu aceeași.

 

Nu, nu ne vom muta la Salzburg și probabil nu ne vom muta din zona in care suntem acum.

Ne vom relua ieșirile de weekend, mai ales că de săptămâna viitoare se mai ridică din restricții. Și in felul acesta vom continua să construim ce am inceput acum un an și jumătate de când suntem aici dar ne vom bucura și de atracțiile și bucuriile orașelor.

Ieri, doar plimbându-ne iar am ințeles ce multe aveam inainte de această pandemie și câte lucruri luam ca și cum ni se cuvin.

Am plecat dimineața, ne-am intors seara, am petrecut cam 5 ore in mașină și am cheltuit 70 de eur. Motorina,  gustări, o masă la chinezesc (am mâncat afară, pe o bancă) și parcarea.

Fiți buni unii cu ceilalți, e gratis!

07 februarie 2021